Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apothekersassistenten lopen met spandoeken door Rotterdam

27-03-2023
Een groep van ruim honderd apothekersassistenten heeft zaterdagmiddag 25 maart gedemonstreerd in het centrum van Rotterdam. Ze eisen onder meer verlaging van werkdruk en een automatische prijscompensatie. “Onze cao is een bittere pil.”
Apothekersassistenten lopen met spandoeken door Rotterdam

Na enkele toespraken voor het World Trade Centre aan de Coolsingel begon de groep apothekersassistenten aan een wandeltocht door de stad. Ze hielden spandoeken omhoog met slogans als ‘hoge werkdruk is killing!’ en ‘weg met steeds beter, eerst onze cao completer’.

Volgens apothekersassistent Sermin Sahan, die samen met haar collega-apothekersassistent Samira Ajarai het actiecomité vormt, waren er apothekersassistenten uit onder meer Rotterdam, Leiden, Groningen en Almere aanwezig bij de demonstratie.

Sahan en Ajarai zijn werkzaam in BENU Apotheek Rosestraat in Rotterdam.

Landelijke staking

De apothekersassistenten vinden dat het salaris door een automatische prijscompensatie mee moet stijgen met de inflatie. Ook eisen de actievoerders, die de cao willen openbreken, een dertiende maand.

Verder stelt het actiecomité dat apothekersassistenten de werkdruk te hoog vinden in de apotheek, onder meer door personeelstekorten, fysieke belasting en agressie aan de balie. Ook begrijpen ze niet waarom zij het preferentiebeleid van de zorgverzekeraar moeten uitleggen aan patiënten.

Als hun eisen niet worden ingewilligd, overwegen Sahan en Ajarai een landelijke staking te gaan organiseren.

 

Document acties

Back to top