Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

WHO lanceert strategie voor digitale gezondheidszorg

PW36 - 31-08-2023
Om de implementatie te versnellen van digitale gezondheidszorg lanceert de Wereldgezondheidszorgorganisatie (WHO) tijdens de komende G20-top in India een mondiaal initiatief. Digitale interventies verbeteren de gezondheid en stellen zorgverleners in staat hoogwaardige zorg te bieden.
WHO lanceert strategie voor digitale gezondheidszorg

Het doel van een nieuw Global Initiative on Digital Health (GIDH) is om samen met de G20-landen en partners de wereldwijde strategie voor digitale gezondheid 2020-2025 te ondersteunen en te implementeren.

GIDH zal fungeren als een door de WHO beheerd netwerk en platform dat internationale normen, best practices en middelen gaat verzamelen om de transformatie naar digitale gezondheidszorg te versnellen. Ook faciliteert het initiatief kennisuitwisseling en samenwerking tussen de regio’s en landen om digitale gezondheidszorg verder te ontwikkelen.

De WHO en partners hebben substantiële toezeggingen gedaan om de lancering te ondersteunen, financieel en in natura.

COVID-19

Recente ervaringen tijdens de COVID-19-pandemie hebben gezorgd voor een boost in het gebruik van digitale gezondheid, stelt de WHO. Toch geven veel landen aan ondersteuning nodig te hebben bij het opzetten van een nationale infrastructuur voor digitale gezondheidszorg. Ook moeten zorgverleners worden getraind om digitale gezondheidsinterventies te selecteren, te onderhouden en aan te passen.

Resultaten

Digitale gezondheidszorg biedt, volgens de WHO, snel betere gezondheidsuitkomsten en ondersteunt patiënten bij het beheren van hun eigen gezondheid. Ook kunnen zorgverleners met behulp van digitale interventies hoogwaardige zorg bieden en zich beter aan de richtlijnen houden.

Document acties

gearchiveerd onder: digitale gezondheidszorg
Back to top