Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Waarschuwing voor afslankthee met sibutramine en sildenafil

31-07-2023
In de afslankthee FXSLIM Lady&Man zijn sibutramine en sildenafil aangetroffen, stoffen die verboden zijn in levensmiddelen. Consumenten die deze afslankthee gebruiken, kunnen last krijgen van hoge hartslag en hoofdpijn, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Waarschuwing voor afslankthee met sibutramine en sildenafil

De NVWA heeft meerdere meldingen gekregen van mensen die na het drinken van de afslankthee FXSLIM Lady& Man last hadden hoofdpijn, braken, droge mond en hartkloppingen. Enkele mensen hebben een arts bezocht of moesten naar het ziekenhuis.

Het is niet de eerste keer dat de NVWA waarschuwt voor een afslankthee met sibutramine. In 2016 overleed een jonge vrouw aan de gevolgen van hartstoornissen nadat zij een afslankthee met sibutramine had gebruikt.

Het moederbedrijf van het middel FXSLIM Lady&Man zit in Turkije. Het product wordt wereldwijd aangeboden via Instagram, TikTok, Snapchat en Facebook en verkocht via Multi Level Marketing (MLM). Dit betekent dat meerdere aanbieders dit product online kunnen verkopen, waarvoor ze een percentage ontvangen van de verkoopprijs.

Op last van de NVWA is het Instagram-account van het bedrijf inmiddels opgeheven. Via het Europese waarschuwingssysteem voor voedselveiligheid (RASFF) heeft de NVWA inmiddels de Turkse autoriteiten op de hoogte gebracht.

Advies

De NVWA adviseert consumenten FXSLIM Lady& Man niet te kopen en als zij het al in huis hebben, het niet te gebruiken. Consumenten die deze producten aantreffen op de Nederlandse markt kunnen dit melden bij de voedsel- en warenautoriteit. Mochten consumenten het product gebruikt hebben en bijwerkingen ervaren, dan adviseert de NVWA een arts te raadplegen.

Document acties

Back to top