Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe doordrukstrip Jakavi kan verwarring geven

03-07-2023
Door een fout achterop de nieuwe doordrukstrip van het geneesmiddel Jakavi kan verwarring ontstaan bij het innemen. De bedrukking met de dagen van de week staat niet recht boven de tabletten. Dat meldt Bijwerkingencentrum Lareb.
Nieuwe doordrukstrip Jakavi kan verwarring geven

Achterop de doordrukstrip van Jakavi (ruxolitinib) staat een zon voor het innamemoment in de ochtend en een maan voor het moment in de avond. Doordat op de nieuwe doordrukstrip de bedrukking niet recht boven de tabellen staat, kan verwarring ontstaan over of de juiste tablet is ingenomen, aldus Lareb, die in mei 2023 een melding heeft ontvangen over een kwaliteitsprobleem van de nieuwe doordrukstrip van Jakavi.

Het geneesmiddel wordt gebruikt voor de behandeling van sommige soorten beenmergkanker, namelijk polycytemia vera en myelofisbrose, en voor graft-versus-host disease. Dit is een afstotingsziekte die kan ontstaan na transplantatie. Patiënten moeten de tabletten twee keer per dag innemen.

Europees netwerk

Lareb heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) geïnformeerd over het probleem met de doordrukstrip van Jakavi. Het GBG heeft dit doorgegeven aan het Europese netwerk, waarna snel actie is ondernomen richting de fabrikant om dit probleem op te lossen. Het is volgens Lareb (nog) niet duidelijk wanneer de verpakking wordt aangepast.

Document acties

Back to top