Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Pembrolizumab breder inzetbaar bij niet-kleincellig longcarcinoom

26-09-2023
Pembrolizumab (Keytruda) heeft groen licht gekregen van de geneesmiddelenbeoordelingscommissie CHMP voor uitbreiding van het indicatiegebied. Het middel was al op de markt voor de behandeling van verschillende typen gemetastaseerd niet-kleincellig longcarcinoom (NSCLC).
Pembrolizumab breder inzetbaar bij niet-kleincellig longcarcinoom

Door het positieve advies is het nu ook als monotherapie geïndiceerd voor de adjuvante behandeling van volwassenen met NSCLC die een hoog risico lopen op recidief na volledige resectie en platinabevattende chemotherapie.
Het monoklonale antilichaam is ook inzetbaar bij de behandeling van andere vormen van kanker, waaronder melanoom, Hodgkin-lymfoom, colorectaal carcinoom, urotheel-, hoofd-halsplaveiselcel-, niercel-, oesofagus-, mamma-, endometrium-, maag-, dunnedarm-, galweg-, galblaas- en cervixcarcinoom.
Pembrolizumab is een checkpointremmer die bindt aan de geprogrammeerde celdood-1-receptor (PD-1-receptor). Hierdoor wordt de interactie tussen PD-1-receptor en de PD-liganden PD-L1 en PD-L2 geblokkeerd en kunnen anti-tumorresponsen weer plaatsvinden.

Document acties

Back to top