Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe instructies pen Simponi na prikongevallen

10-08-2023
Na prikongevallen, verbogen naalden en het niet goed functioneren van de voorgevulde pen heeft de fabrikant van de Simponi SmartJect (golimumab) 50 mg en 100 mg de gebruiksinstructies aangepast. Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
Nieuwe instructies pen Simponi na prikongevallen

Bij het gebruik van Simponi, voor de behandeling van ontstekingen van gewrichten en van de dikke darm, werden verschillende problemen vastgesteld. Het ging om prikongevallen bij het samenknijpen van de huid, verbogen naalden die chirurgisch verwijderd moesten worden en het niet goed werken van de injectiepen door het te vroeg indrukken van de blauwe knop.

Medicijnautoriteit CBG adviseert zorgverleners om alle patiënten en verzorgers te informeren over de vernieuwde instructies in de bijsluiter van de Simponi SmartJect en zo het juiste gebruik van de voorgevulde pen te stimuleren.

Risico-informatie

Fabrikant MSD heeft over dit onderwerp een Direct Healthcare Professional Communication (DHPC) – een brief met risico-informatie – gestuurd naar onder anderen reumatologen, maag-darm-leverartsen, ziekenhuisapothekers en openbaar apothekers werkzaam in de poliklinische apotheek.

Document acties

Back to top