Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Grote partij illegale tabletten met sildenafil opgespoord

PW42 - 12-10-2023
Tijdens doorzoekingen begin deze week in het zuiden van het land is een grote partij illegale geneesmiddelen met de potentieverhogende stof sildenafil in beslag genomen. Ook werd ruim € 140.000 aan contanten, negen goudstaven en drugs aangetroffen. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Grote partij illegale tabletten met sildenafil opgespoord

Op basis van informatie van de Duitse autoriteiten heeft de NVWA-IOD, in samenwerking met politie en douane, in totaal twee woningen en twee bedrijfspanden doorzocht. De verdachten zouden de tabletten en capsules met sildenafil te koop aanbieden via Spaanse en Duitse websites. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de verdachten de middelen ook in Nederland te koop hebben aangeboden.

Het verkopen van sildenafil is verboden, want dit geneesmiddel mag alleen door artsen worden voorgeschreven. Bij verkeerd gebruik kunnen er bijwerkingen optreden zoals hartklachten, diarree en wazig zicht, benadrukt de NVWA, die al langer waarschuwt voor de verkoop van producten die sildenafil bevatten.

De doorzoekingen zijn onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek naar de illegale internationale handel in tabletten en capsules met sildenafil. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket.

Drugs

Volgens de NVWA-IOD handelen de verdachten vermoedelijk niet alleen in potentieverhogende middelen maar ook in drugs. In een bedrijfspand werd namelijk een behoorlijke hoeveelheid drugs aangetroffen, zoals speed, ketamine en xtc-pillen. Het geld, de goudstaven en de illegale geneesmiddelen zijn in beslag genomen.

Document acties

Back to top