Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Brocacef Groep neemt 19 apotheken over van Medsen

PW26 - 21-06-2023
Brocacef Groep koopt 19 van de 43 Medsen-apotheken van eigenaar Ceban Pharmaceuticals dat de bereidingsactiviteiten overneemt van Brocacef Ziekenhuisfarmacie. De bedrijven wachten nog op goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Brocacef Groep neemt 19 apotheken over van Medsen

De 19 Medsen-apotheken hebben in totaal 160 medewerkers, die in dienst komen bij de apotheekketen BENU Apotheken van Brocacef Groep.

Op termijn gaan de Medsen-apotheken ook BENU heten. Op dit moment telt de BENU-keten 327 eigendomsapotheken en 16 franchise-apotheken.

Bij het onderdeel bereidingen van Brocacef Ziekenhuisfarmacie werken 72 mensen, die in dienst komen bij de bereidingsapotheek Ceban Compounding, onderdeel van Ceban Pharmaceuticals.

De goedkeuringsprocedure door de NZa is inmiddels gestart en Ceban Pharmaceuticals en Brocacef Groep verwachten binnen enkele weken de uitkomst hiervan. Daarna begint Brocacef het proces bij de ACM, dat ongeveer vier maanden duurt. In het laatste kwartaal van dit jaar kunnen de daadwerkelijke overdachten plaatsvinden, verwachten de twee bedrijven.

Document acties

Back to top