Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bijwerkingen na overstap van Ozempic naar Rybelsus

06-07-2023
Door een tekort aan semaglutide-injecties van Ozempic moeten gebruikers soms overstappen op semaglutide-tabletten van Rybelsus. Misselijkheid en buikpijn zijn volgens Bijwerkingencentrum Lareb daarbij de meeste gemelde klachten.
Bijwerkingen na overstap van Ozempic naar Rybelsus

In het afgelopen half jaar ontving Lareb negen meldingen van klachten die ontstonden na de overstap van semaglutide-injecties naar -tabletten. De gemelde klachten zijn divers, naast maag- en darmklachten werden misselijkheid, buikpijn, diarree en verstopping gemeld. Dit zijn bekende bijwerkingen van semaglutide.

In twee meldingen werd de dosering semaglutide per ongeluk verhoogd bij de overstap van injecties naar tabletten, waardoor de gebruikers last kregen van misselijkheid. Na het verlagen van de dosering verdwenen deze klachten weer. Volgens Lareb is het voor zorgverleners belangrijk goed op te letten of de patiënt de juiste dosering krijgt na de overstap.

Semaglutide wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes. Soms schrijven artsen het geneesmiddel ook voor bij obesitas als aanvulling op een dieet en lichaamsbeweging.

Document acties

Back to top