Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Tucatinib in pakket na onderhandelingen met fabrikant

14-09-2022
Tucatinib (Tukysa) in combinatie met trastuzumab en capecitabine voor de behandeling van borstkanker wordt vanaf 1 september 2022 vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Dat heeft VWS-minister Ernst Kuipers besloten na prijsonderhandelingen met de fabrikant van het geneesmiddel.
Tucatinib in pakket na onderhandelingen met fabrikant

De combinatie van geneesmiddelen is voor volwassen patiënten met HER2-positieve, lokaal gevorderde of uitgezaaide borstkanker. Het gaat om patiënten die tenminste twee voorafgaande anti-HER2-behandelschema’s hebben gekregen, meldt het Zorginstituut Nederland (ZI).

Het Zorginstituut adviseerde de minister begin dit jaar tucatinib in combinatie met trastuzumab en capecitabine te vergoeden uit het basispakket, mits de fabrikant de prijs van het geneesmiddel minstens 65% zou verlagen. De prijsonderhandelingen met de fabrikant zijn in augustus afgerond.

Vanaf 1 september 2022 wordt de combinatie van geneesmiddelen vergoed uit het basispakket. De afspraken gelden tot en met 31 december 2024. Het geneesmiddel is in ieder geval tot die datum toegankelijk voor patiënten die het nodig hebben voor hun behandeling.

Document acties

Back to top