Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNAW: meer doen aan preventie ongewenst gedrag in wetenschap

15-07-2022
Om ongewenst gedrag op universiteiten en onderzoeksinstituten te bestrijden moet veel meer aan preventie worden gedaan. Dit vraagt om een nieuwe manier van leidinggeven. Dat vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), die een speciale gids heeft gemaakt met handreikingen en tips om problemen met ongewenst gedrag te voorkomen of vroegtijdig bij te sturen.
KNAW: meer doen aan preventie ongewenst gedrag in wetenschap

Met de gids Sociale veiligheid in Nederland - Van papier naar praktijk, samengesteld op verzoek van de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen, wil de KNAW een proces in gang zetten waarmee de sociale veiligheid in de wetenschap wordt vergroot.

Volgens de KNAW is ongewenst gedrag ook in de wetenschap een hardnekkig probleem. “De grote werkdruk leidt de aandacht af van een goede samenwerking. Sterke afhankelijkheidsrelaties werken machtsmisbruik in de hand.” Bestuurders, leidinggevenden, HR-medewerkers en vertrouwenspersonen krijgen moeilijk zicht op ongewenst gedrag en ervaren vooral ongemak en onmacht als ze ermee te maken hebben, aldus de KNAW.

Met de gids wil de KNAW inzicht geven welke krachten in de organisatie en cultuur van de wetenschappelijke wereld deze problemen uitlokken en in stand houden. “Zo wordt duidelijk hoe je stapsgewijs aan de slag kunt om daar tegenwicht aan te bieden. Bijvoorbeeld door niet te wachten tot er iets echt mis is,  maar voortdurend aandacht te hebben voor de vraag welk gedrag wenselijk is.” Om zo’n cultuurverandering tot stand te brengen is het nodig deze te verankeren in de organisatie, meent de KNAW. “Leidinggevenden hebben hierbij een voorbeeldfunctie.”

De KNAW wijst er verder op dat de gevolgen van onwenselijk gedrag groot zijn, voor het welzijn en de productiviteit van de betrokken personen, voor het vertrouwen in de leidinggevenden en de reputatie van de organisatie. Ook financieel zijn de gevolgen aanzienlijk. “Dit kan in de tonnen lopen, denk aan medewerkers die zich ziek melden, of de kosten rond ontslag.”

 

Document acties

Back to top