Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Friesland en Rijnmond starten implementatie medicatieoverdracht

06-10-2022
In de regio’s Friesland en Rijnmond starten zorgaanbieders en leveranciers als eersten met het implementeren van de nieuwe informatiestandaard Medicatieproces 9. Doel is elektronische gegevens beter uit te wisselen waardoor een actueel en volledig medicatieoverzicht beschikbaar is. Dat meldt Nictiz.
Friesland en Rijnmond starten implementatie medicatieoverdracht

Regio-organisaties GERRIT (regio Friesland) en Stichting RijnmondNET (regio Rijnmond) starten in een tweejarige Kickstart met het testen van de nieuwe informatiestandaard Medicatieproces 9, in combinatie met de richtlijn Overdracht van medicatiegegevens in de keten.

Op basis van deze testen in de praktijk wordt de landelijke uitrol van de medicatieoverdracht in de keten voorbereid. De regio-organisaties gaan hun praktijkervaring delen en indien nodig wordt de informatiestandaard bijgesteld.

Zorgaanbieders en leveranciers starten in deze eerste fase met het aanpassen en testen van informatiesystemen en het ontsluiten van informatie naar patiënten via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Negen zorgsectoren

Het programma Medicatieoverdracht is een samenwerkingsverband van negen zorgsectoren en hun IT-leveranciers, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorgverzekeraars Nederland, Patiëntenfederatie Nederland, MIND, RSO Nederland, Nictiz en VZVZ.

In de regio Friesland werkt GERRIT samen met onder meer Stichting Antonius Zorggroep (Sneek), Apotheek De Dokkumer Wâlden en Gezondheidscentrum Makkum. Stichting RijnmondNET werkt in de regio Rijnmond samen met onder meer het Erasmus Universitair Medisch Centrum, Apotheek Pijnacker Centrum, Poli-apotheek en het Franciscus Gasthuis.

Document acties

Back to top