Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Boze man rijdt apotheek binnen in Culemborg

07-10-2022
Een boze man is gisterochtend in Culemborg met zijn auto Apotheek de Fonteijn binnengereden. Hij was kwaad omdat hij niet op zijn beurt wilde wachten. Apotheker Siavash Pezeshkinia: “Dit lijkt op een poging tot doodslag.”
Boze man rijdt apotheek binnen in Culemborg

De politie heeft de 42-jarige man aangehouden en is een onderzoek gestart.

Op het moment dat de man de apotheek was binnengestapt was er nog één wachtende voor hem en een apothekersassistent vroeg hem even te wachten. "Toen schreeuwde hij ‘ik wil nu geholpen worden, anders gooi ik de geneesmiddelen naar je hoofd’", zegt apotheker Siavash Pezeshkinia van Apotheek de Fonteijn. “Tegen een andere assistent zei hij ‘dit wordt je laatste werkdag’.” Vervolgens stapte de man in zijn auto, reed door de voordeur en kwam tot stilstand in de apotheek. “We hebben snel 112 gebeld en politie heeft hem meteen opgepakt.”

De man veroorzaakte vorig jaar ook problemen in de apotheek, toen hij zonder een recept een geneesmiddel kwam ophalen. Hij werd toen door de apotheker weggestuurd.

Gebiedsverbod

Volgens Pezeshkinia zijn agressieve patiënten een groot probleem voor de zorg. “Deze man heeft duidelijk hulp nodig, maar de ggz-zorg is helemaal wegbezuinigd.”

De apotheek is inmiddels weer geopend, maar de schrik zit er nog goed in. “We hebben allemaal slecht geslapen.”

Pezeshkinia heeft aangifte gedaan en hij hoopt dat de politie de man een gebiedsverbod oplegt, zodat hij niet meer in de apotheek mag komen.

Document acties

Back to top