Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bijwerkingenweek van start in 82 landen

07-11-2022
Om aandacht te vragen voor het melden van bijwerkingen start vandaag de internationale bijwerkingenweek. Tijdens deze jaarlijkse mediacampagne, waar 82 landen aan meedoen, is er deze week extra aandacht voor hoe patiënten en zorgverleners zelf kunnen bijdragen aan veilig medicijngebruik.
Bijwerkingenweek van start in 82 landen

In Nederland zijn het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en Bijwerkingencentrum Lareb actief betrokken bij deze campagne, een initiatief van Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Van 7 tot en met 11 november vragen het CBG en Lareb via (sociale) media aandacht voor het vermelden van vermoedelijke bijwerkingen via de Nederlandse hashtag #Bijwerkingenweek, en de internationale hasthag #MedSafetyWeek.

Patiënten en zorgverleners kunnen in Nederland zelf een melding doen van vermoedelijke bijwerkingen via mijnbijwerking.nl. Zorgverleners kunnen patiënten helpen al ze bijwerkingen ervaren, omdat ze de geschiedenis van de patiënten kennen en daardoor goed kunnen beoordelen of de klacht door het geneesmiddel komt of dat er iets anders meespeelt, aldus het CBG.

Het CBG en Lareb zijn te volgen via Twitter en LinkedIn.

Document acties

Back to top