Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

€ 77 miljoen extra voor structurele digitale zorg thuis

06-07-2020
Voor digitale zorg op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en patiënten met een chronische ziekte of beperking komt € 77 miljoen extra beschikbaar. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bekendgemaakt.
€ 77 miljoen extra voor structurele digitale zorg thuis

De nieuwe regeling is specifiek gericht op aanbieders van wijkverpleging, huisartsenzorg, GGZ en aanbieders die in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) structureel aan de slag willen met zorg op afstand. Per aanvraag is een maximumbedrag van € 50.000 beschikbaar, voor de aanschaf van apparaten en het inhuren van hulp bij de implementatie en scholingskosten voor personeel.

Volgens VWS-minister Hugo de Jonge hebben veel zorgaanbieders en patiënten in de afgelopen periode de toegevoegde waarde ervaren van digitale zorg. Dat bleek ook uit de noodmaatregel SET COVID-19, waarvoor binnen korte tijd ruim 1700 aanvragen binnenkwamen.

Doordat digitale zorg een onderdeel is van ons ‘nieuwe normaal’ blijven veel zorgaanbieders en patiënten behoefte hebben aan technologische mogelijkheden voor zorg op afstand, zoals beeldschermzorg, indicatiestelling via een app en medicijndispensers, aldus De Jonge.

 

Document acties

Back to top