Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

20% patiënten wacht nog met bezoek huisarts

PW25 - 09-06-2020
Bijna 20% van de patiënten stelt een bezoek aan de huisarts nog even uit omdat ze zich onveilig voelen of denken dat de huisarts het te druk heeft. Dat blijkt uit onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland onder ruim zevenduizend patiënten.
20% patiënten wacht nog met bezoek huisarts

Van de patiënten die wel contact hebben gehad met de huisarts zegt een derde dat de afspraak telefonisch is afgehandeld, 14% is niet naar de praktijk geweest. Ook bij de huisarts geven patiënten aan dat ze zich zorgen maken over hun gezondheid nu afspraken even niet kunnen doorgaan.

De reguliere patiëntenzorg in de ziekenhuizen komt weer langzaam op gang: 38% van de respondenten had een afspraak in het ziekenhuis of kliniek die niet kon doorgaan, bijna een derde van deze groep geeft aan dat de afspraak inmiddels is geweest.

Daar staat tegenover dat 40% van de patiënten die een afspraak hadden willen maken, nog steeds wachten op hun beurt. Van de ruim 1300 patiënten die nog wachten bij het ziekenhuis, wacht meer dan 60% al langer dan anderhalve maand op een afspraak. 70% binnen deze groep zegt zich zorgen te maken over het lange wachten, 30% is zelfs zeer bezorgd over de eigen gezondheid.

Van de patiënten die niet terecht kunnen in het ziekenhuis geeft 25% aan dat niet goed is uitgelegd waarom ze nog moeten wachten; 75% kreeg wel voldoende uitleg.

 

 

Document acties

Back to top