Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe voorzitter VJA: ‘Ga de straat op, laat zien wie je bent’

PW14 - 28-03-2019
Apotheker Denise van Vessem, die vorige week is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA), gaat in haar nieuwe functie de strijd voeren tegen de onzichtbaarheid van de apotheker.
Nieuwe voorzitter VJA: ‘Ga de straat op, laat zien wie je bent’

"Het frustreert mij dat wij als apothekers nog steeds niet voldoende zichtbaar zijn, zowel voor onze patiënten als voor de maatschappij”, zegt Van Vessem, die tijdens de algemene ledenvergadering van de VJA werd gekozen op basis van een sollicitatieprocedure.

Apothekers moeten volgens de nieuwe voorzitter als beroepsgroep te vaak verantwoording afleggen aan andere zorgprofessionals of worden in de media in een verdomhoekje geplaatst. “Ook moet ik zelf nog regelmatig uitleggen wat ik als apotheker allemaal kan betekenen voor iemands gezondheid”, aldus Van Vessem, die werkt als tweede apotheker in BENU-apotheken Achterveld en Nieuwpoort in IJsselstein.

Het VJA-bestuur gaat volgend jaar intensief aan de slag met de zichtbaarheid van de beroepsgroep, met activiteiten zoals een landelijke actiedag. Om de waardering, erkenning én herkenning te krijgen voor hun bijzondere positie als geneesmiddelenexpert, moeten apothekers nog veel investeren, benadrukt Van Vessem. “Ga de straat op, laat zien wie je bent en wat je kunt.”

Van Vessem volgt Nitika Chouhan op, die na twee jaar bestuurslidmaatschap is afgetreden. Verder werden tijdens de algemene ledenvergadering Chuck van de Cappelle en Erwin van Breugel verkozen tot respectievelijk secretaris en penningmeester. Verder bestaat het VJA-bestuur uit de apothekers: Marleen van Brussel, Cleo Chung, Cindy Hoonhout en Annemiek Muuse.

Document acties

gearchiveerd onder: VJA, Denise van Vessen
Back to top