Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Jurriaan Meulenhoff overleden

15-01-2019
In de nacht van 8 op 9 januari is op 88-jarige leeftijd Jurriaan Stephanus Meulenhoff overleden. Meulenhoff was van 1977 tot 1982 voorzitter van de Commissie van Redactie van het Pharmaceutisch Weekblad.
Jurriaan Meulenhoff overleden

Meulenhoff studeerde farmacie aan de Universiteit van Amsterdam en was ziekenhuisapotheker en klinisch chemicus in het Diaconessenziekenhuis in Arnhem, dat later deel ging uitmaken van het Rijnstate Ziekenhuis. In 1973 trad hij toe tot de Commissie van Redactie van het Pharmaceutisch Weekblad en werd in 1977 voorzitter, tot zijn reglementair aftreden in 1982. Tijdens zijn voorzitterschap kwam in 1979 de Engelstalige uitgave Pharmaceutisch Weekblad Scientific Edition tot stand.

In 1985 richtte hij het tijdschrift Ziekenhuisfarmacie op, waarvan hij de hoofdredactie voerde. Meulenhoff stond bekend om zijn goede gevoel voor taal. Behalve de farmacie, klinische chemie en de Nederlandse taal had ook de botanie zijn warme belangstelling. Zo was hij onder meer lid van de Kruidentuincommissie van het Nederlands Openluchtmuseum. In die functie stelde hij samen met Sophieke Nijhuis het boek Planten en hun legenden (2012) samen.

Document acties

Back to top