Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Tijdelijk tekort schildkliermedicijn Levothyroxinenatrium Teva

12-04-2018
Door problemen met de kwaliteit is het schildkliermedicijn Levothyroxinenatrium Teva tijdelijk niet leverbaar. Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
Tijdelijk tekort schildkliermedicijn Levothyroxinenatrium Teva

Het tekort van de sterkte 25 microgram speelt volgens fabrikant Teva vanaf 17 april tot begin mei 2018. Naar verwachting zijn de 50 microgram-tabletten vanaf eind april tot eind mei 2018 niet leverbaar. Voor de andere sterktes van Levothyroxinenatrium Teva is geen tekort gemeld.

Het tekort, dat ook speelt in andere Europese landen, wordt veroorzaakt doordat Teva de nieuwe partijen tabletten bij een kwaliteitscontrole heeft afgekeurd.

Apothekers krijgen het advies van het CBG patiënten tijdelijk minder tabletten mee te geven door de uitgifte te beperken tot een of anderhalve maand in plaats van drie maanden. Als de gebruikelijke sterkte niet voorradig is, kunnen apothekers uitwijken naar een halve tablet van de dubbele sterkte. Verder krijgen apothekers het advies substitutie met een ander middel met levothyroxine te voorkomen en te overleggen met de arts.

 

Document acties

Back to top