Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Patiëntenorganisaties ageren tegen btw-verhoging geneesmiddelen

PW37 - 04-09-2018
Het verhogen van het btw-tarief op geneesmiddelen, hulpmiddelen en gezonde voeding van 6% naar 9% mag niet doorgaan omdat dit extra kosten oplevert voor patiënten en kwetsbaren. Dat schrijft de Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan het kabinet.
Patiëntenorganisaties ageren tegen btw-verhoging geneesmiddelen

De voorgenomen verhoging van het lage btw-tarief is een klap voor zieken, gehandicapten en ouderen die op genees- en hulpmiddelen zijn aangewezen, stelt de Patiëntenfederatie Nederland, mede namens seniorenorganisatie KBO-PCOP, vereniging van budgethouders Per Saldo, het zorgnetwerk LOC Zeggenschap in de Zorg en het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte Ieder(in).

In de brief doen de belangenorganisaties een klemmend beroep op het kabinet – dat de miljoenennota 2019 nu voorbereidt – om alsnog af te zien van dit deel van de btw-verhoging.

Volgens de organisaties betekent 3% meer btw dat patiënten, ouderen en kwetsbaren jaarlijks een fors bedrag extra kwijt kunnen zijn aan de voor hen noodzakelijke zorggeneesmiddelen, hulpmiddelen en gezonde voedingsmiddelen.

Daarbij staat de btw-verhoging voor gezonde voeding op gespannen voet met het streven van dit kabinet om echt werk te maken van preventie in de zorg, aldus de belangenorganisaties.  

 

 

 

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: Patientenorganisatie, Btw
Back to top