Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nza: zorgverzekeraars publiceren inkoopbeleid

02-05-2018
Alle zorgverzekeraars hebben hun inkoopbeleid vóór 1 april gepubliceerd. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Nza: zorgverzekeraars publiceren inkoopbeleid

Een aantal zorgverzekeraars moest nog enkele kleine zaken verduidelijken, maar dit is inmiddels gebeurd, aldus de Nza.

De controles zijn onderdeel van het toezicht van de zorgautoriteit op het zorginkoopproces. Verloopt dit proces goed, dan weten verzekerden eerder met welke zorgaanbieders een zorgverzekeraar volgend jaar een contract heeft.

Zorgverzekeraars moeten in hun inkoopbeleid een aantal verplichte onderdelen opnemen. Per zorgsoort – bijvoorbeeld geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuiszorg en huisartsenzorg – moeten zij aandacht besteden aan onderwerpen als innovatie, kwaliteit en bereikbaarheid.

Zorgverzekeraars moeten sinds dit jaar voor de NZa op een rij zetten op welke punten hun inkoopbeleid is gewijzigd. Daarnaast moeten zorgverzekeraars en zorgaanbieders op tijd en duidelijk antwoord geven op elkaars vragen en voorstellen.

Ook is dit jaar een minimale termijn van vier weken opgenomen die zorgaanbieders mogen gebruiken voor het bestuderen van het eerste voorstel van de zorgverzekeraar.

 

 

 

Document acties

Back to top