Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Fonds opgericht om hiv te genezen

23-07-2018
Met het doel te komen tot genezing van hiv, hebben het Aidsfonds en de Nederlandse overheidsorganisatie Health-Holland een nieuw fonds in het leven geroepen met € 2 miljoen voor wetenschappelijk onderzoek. Het geld is bedoeld om samenwerking tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen te bevorderen. Dat maakten de organisaties bekend tijdens de internationale aidsconferentie AIDS2018 die vandaag is begonnen in Amsterdam.
Fonds opgericht om hiv te genezen

Volgens Louise van Deth, directeur van het Aidsfonds, is genezing van hiv mogelijk, “maar het is een moeilijke weg. Financiële ondersteuning van dat onderzoek is daarom belangrijk. Door genezing kan hiv letterlijk uit het leven van 37 miljoen mensen weggenomen worden.” Het Aidsfonds financiert al dertig jaar onderzoek, vooral studies waarin in eerste instantie niemand geloofde, maar waar toch belangrijke ontdekkingen uit zijn voortgekomen.

Health-Holland is de uitvoeringsorganisatie van de Topsector Life Sciences & Health, dat onderdeel is van het topsectorenbeleid van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Dat beleid is erop gericht de Nederlandse kenniseconomie te vergroten.

Health-Holland faciliteert al jaren publiek-private samenwerking binnen de gezondheidszorg. Volgens directeur Nico van Meeteren is de samenwerking met het Aidsfonds een voorbeeld van hoe krachten in Nederland te bundelen zijn. “Alleen zo kunnen wij innovaties zo snel mogelijk bij de mensen krijgen die ze nodig hebben.”

Document acties

Back to top