Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

CBG: zelfzorgmiddelen vermelden houdbaarheid na openen

PW42 - 11-10-2018
Op 92% van de zelfzorgmiddelen staat nu of binnenkort de houdbaarheid na openen vermeld op de verpakking. Hiermee hebben de fabrikanten massaal gehoor gegeven aan een oproep van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
CBG: zelfzorgmiddelen vermelden houdbaarheid na openen

Nog niet op alle zelfzorgmiddelen in de winkels staat de houdbaarheid na openen vermeld omdat volgens het CBG de voorraad eerst wordt opgemaakt.

Aanleiding voor de oproep aan de fabrikanten om de houdbaarheid na openen te vermelden was een eerder onderzoek van de Consumentenbond, waaruit bleek dat het voor consumenten onduidelijk was tot wanneer ze een geopend zelfzorgmiddel konden gebruiken.

Naar schatting stond in 2015 deze informatie vermeld op slechts 10% van de zelfzorgmiddelen met een hersluitbare verpakking, zoals flesjes hoestdrank.

Volgens de Europese wetgeving is het niet altijd verplicht de houdbaarheid na openen op de verpakking en in de bijsluiter van een zelfzorgmiddel te vermelden, maar voor het goed gebruik van geneesmiddelen vindt het CBG dit wel van belang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Document acties

Back to top