Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Brandbrief patiëntenorganisaties om meer subsidie

PW18 - 24-04-2018
Patiëntenorganisaties vinden dat ze hun werk niet meer goed kunnen doen omdat ze over onvoldoende financiële middelen beschikken. In een brandbrief aan de Tweede Kamer vragen ruim honderd patiëntenorganisaties om maatregelen.
Brandbrief patiëntenorganisaties om meer subsidie

De financiering van de patiëntenorganisaties dateert uit de tijd dat ze alleen opkwamen voor betere zorg, maar inmiddels schuiven deze organisaties aan bij steeds meer tafels. Ook in de samenleving moeten patiëntenorganisaties volwaardig meepraten, ervaringskennis leveren en een tegengeluid bieden aan aanbieders, professionals, gemeenten en verzekeraars.

In hun brief aan de Tweede Kamer stellen de drie koepelorganisaties Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en MIND en ruim honderd patiëntenorganisaties, dat de subsidies onvoldoende meegroeien met deze ontwikkeling.

Sommige organisaties voelen zich door de financiële krapte ernstig belemmerd in hun werkzaamheden om zorg en ondersteuning in Nederland beter te maken. Naast financiële middelen vragen de patiëntenorganisaties ook om meer ruimte voor vernieuwing, groei en professionalisering.

Bovendien is het tijd dat patiëntenorganisaties ook mogen meedenken over de invulling van de eigen subsidies. Hierbij zou de inbreng van patiënten standaard moeten zijn, aldus de opstellers van de brief.

Document acties

gearchiveerd onder: Subsidie, Patiëntenverenigingen
Back to top