Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bogin lanceert app voor patiënten

20-04-2018
Om gebruikers van biologische geneesmiddelen meer grip te geven over hun medicatie heeft de brancheorganisatie voor Biosimilars en Generieke geneesmiddelenindustrie Nederland (Bogin) de app Biopaspoort ontwikkeld.
Bogin lanceert app voor patiënten

Met de app kunnen patiënten zelf bijhouden welke (biologische) geneesmiddelen ze gebruiken of gebruikt hebben. Belangrijk hierbij is dat patiënten het batch- of chargenummer in de app opslaan. De app is gratis te downloaden in de AppStore en de Google Play Store.

Veel gebruikers van biologische geneesmiddelen willen volgens Bogin zelf bijhouden welke medicatie ze gebruiken. Met de zoekfunctie kan de patiënt in het Biopaspoort terugkijken welke biologische geneesmiddelen ze gebruiken.

Naast de biologische middelen kunnen patiënten in de app ook andere medicijnen vastleggen die ze gebruiken. Ook kan via de Biopaspoort-app een eventuele bijwerking van het medicijn, met één klik, aan bijwerkingencentrum Lareb worden doorgegeven.

Begin dit jaar heeft Bogin uwbiosimilars.nl gelanceerd, een publiekswebsite met een overzicht van biologische medicijnen en biosimilars.

Document acties

Back to top