Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Voormalig KNMP-voorzitter Dick Tromp overleden

19-06-2017
Voormalig KNMP-voorzitter Dick Tromp is vrijdag 16 juni 2017 tijdens zijn vakantie in Bergen aan Zee op 70-jarige leeftijd overleden.
Voormalig KNMP-voorzitter Dick Tromp overleden

Tromp was een van de grondleggers van de farmaceutische patiëntenzorg in Nederland. Tijdens zijn voorzitterschap van de KNMP (1988-1993) heeft hij met de actie ‘Klaar om te wenden’ de beweging van ‘product naar patiënt’ op gang gebracht en tot beleid gemaakt voor de beroepsgroep en de KNMP.

Ook na zijn voorzitterschap bleef hij zich hiervoor voortdurend inzetten, zowel nationaal als internationaal, met zijn publicaties en talloze voordrachten. Hij deed dat als hoogleraar Praktische Farmacie en Farmaceutische Patiëntenzorg in Groningen (1991-2002), als directeur van het Quality Institute for Pharmaceutical Care (QIPC), als vice-president van de International Pharmaceutical Federation (FIP) (2006-2009) en niet in de laatste plaats in de praktijk, blijkens het steeds weer indrukwekkende kwaliteitsjaarverslag van de Flevowijk Apotheek in Kampen, waar hij van 1980 tot 2015 openbaar apotheker was.

In het jubileumnummer van het Pharmaceutisch Weekblad is Tromp nog geportretteerd als een van de vier markante voorzitters in 175 jaar KNMP, met de kop ‘Apotheker tussen de mensen’.

Prof. dr. Tromp was Officier in de orde van Oranje Nassau en houder van de erepenning van de KNMP.

Kort na zijn deelname aan het laatste FIP-congres in Argentinië, september 2016, openbaarde zich een ernstige ziekte bij Tromp. De uitvaart is zaterdag 24 juni in Kampen. De viering ten afscheid vindt vanaf 10.00 uur plaats in de Onze Lieve Vrouwe of Buitenkerk.


Document acties

Back to top