Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ton de Boer wordt nieuwe voorzitter CBG

PW24 - 01-06-2017
Prof. dr. Ton de Boer wordt per 1 augustus 2017 de nieuwe voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Hij volgt Bert Leufkens op die sinds 2007 voorzitter is van het CBG. Ton de Boer is arts, klinisch farmacoloog en epidemioloog. Hij werkt als hoogleraar Grondslagen van de Farmacotherapie aan de Universiteit Utrecht
Ton de Boer wordt nieuwe voorzitter CBG

“Het CBG krijgt met Ton de Boer een veelzijdige voorzitter met een breed netwerk in de nationale geneesmiddelenketen. Hij kan vanuit zijn wetenschappelijke expertise de verbinding maken met geneesmiddelengebruik in de praktijk", zegt CBG-secretaris en directeur Hugo Hurts. "We verwachten met De Boer een waardige opvolger voor Leufkens gevonden te hebben.” De benoeming van De Boer door de minister van VWS werd vandaag bekendgemaakt in de collegevergadering. De benoeming is voor een termijn van vier jaar met maximaal twee verlengingen.

In een reactie op zijn benoeming zegt De Boer het belangrijk te vinden dat patiënten kunnen vertrouwen op hun geneesmiddelen. "Dat is waar het CBG, door beoordeling en bewaking van werkzaamheid, risico’s en kwaliteit van geneesmiddelen, elke dag aan werkt. Ik vind het een eer om als collegevoorzitter met een groep zeer deskundige en gedreven collega’s hieraan te mogen bijdragen."

De Boer (1955) werkte als arts-assistent Interne Geneeskunde en promoveerde op het gebied van klinische farmacologie. Na diverse onderzoeks- en onderwijsfuncties (LUMC en later UU) is hij in 2001 benoemd tot hoogleraar Grondslagen van de Farmacotherapie en Onderwijsdirecteur van de Apothekersopleiding, Universiteit Utrecht. Vanaf 2007 tot september 2015 was hij hoofd van het departement Farmaceutische Wetenschappen, Universiteit Utrecht. Naast zijn voorzitterschap blijft hij parttime hoogleraar aan de Universiteit Utrecht.

Het CBG bestaat wettelijk uit maximaal zeventien leden, elk met een breed wetenschappelijk, klinisch en patiëntgericht kennisnetwerk in Nederland. Het college neemt beslissingen over de toelating van geneesmiddelen tot de Nederlandse markt en is verantwoordelijk voor het voortdurend bewaken van alle geneesmiddelen die in Nederland op de markt zijn. Het is onderdeel van een Europees netwerk van geneesmiddelenautoriteiten.

 


 

Document acties

Back to top