Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Opleiding farmaceutisch consulent naar nieuwe eigenaar

PW12 - 17-03-2017
Capabel Hogeschool in Utrecht is de nieuwe eigenaar van de hbo-opleiding Farmaceutisch consulent. Eind vorig jaar maakte hogeschool Saxion Next in Deventer, oprichter van deze vierjarige deeltijdopleiding, bekend in september 2017 te stoppen met de instroom van nieuwe studenten.
Opleiding farmaceutisch consulent naar nieuwe eigenaar

De ongeveer honderd apothekersassistenten die de opleiding op dit moment volgen bij Saxion Next kunnen in september doorstromen naar de particuliere hogeschool Capabel. Ook is de nieuwe eigenaar voornemens alle vijftien docenten van de bacheloropleiding mee te verhuizen en in dienst te nemen.

Met deze overname is het voortbestaan van het beroep farmaceutisch consulent, dat ook beschreven staat in het functiehuis van de Cao Apotheken, veiliggesteld. Oprichter Saxion Next stopt naar eigen zeggen met de opleiding vanwege de wankele financiële basis, met gemiddeld dertig aanmeldingen per jaar.

Capabel Hogeschool, dat is gespecialiseerd in zorg, welzijn en sociale zekerheid, heeft vestigingen in Utrecht, Eindhoven, Zwolle, Rotterdam en Utrecht.

Virtual classroom

De deeltijdopleiding Farmaceutisch consulent duurt ook bij Capabel voor gediplomeerde apothekersassistenten vier jaar, met de mogelijkheid van vrijstelling in het eerste jaar. Capabel heeft voor studenten met havo ook een versnelde opleiding apothekersassistent van anderhalf jaar.

Apothekersassistenten op de opleiding farmaceutisch consulent moeten minimaal twee dagen per week werken, bij voorkeur in een apotheek. Voor colleges komen de studenten een dag per maand naar school in Utrecht en elke week bezoeken zij een virtual classroom.

De opleiding Farmaceutisch consulent werd in 2003 opgericht door Saxion Next. Farmaceutisch consulenten werken in openbare apotheken, ziekenhuisapotheken, dienstapotheken, poliklinische apotheken en in de farmaceutische industrie.

Document acties

gearchiveerd onder: Opleiding, Farmaceutisch consulent
Back to top