Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Onverklaarde verschillen bij acenocoumarol

PW50 - 04-12-2017
Ondanks 25 meldingen over verschil in werkzaamheid zijn er geen aanwijzingen dat er iets mis is met acenocoumarol van Centrafarm.
Onverklaarde verschillen bij acenocoumarol

Bij Lareb hebben 25 patiënten gemeld dat afwijkende INR-waarden zijn gemeten na wisselen van acenocoumarol van Sandoz naar acenocoumarol van Centrafarm. Onderzoek van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) naar beide medicijnen heeft geen verklaring opgeleverd.

Het CBG-advies voor patiënten blijft ongewijzigd: gebruik acenocoumarol volgens de instructies en de informatie uit de bijsluiter; meld aan uw trombosedienst als u overstapt op een ander merk acenocoumarol; neem contact op met uw trombosedienst, arts of apotheker bij vragen of twijfel.

Zorgverleners krijgen van het CBG het advies om patiënten goed te informeren bij wisseling van antistollingsmedicijnen. Generieke medicijnen kunnen door andere verpakkingen leiden tot verwarring bij de patiënt. Minder wisselen, goede voorlichting en het bieden van een oplossing op maat als een patiënt klachten heeft, versterkt het vertrouwen in de medicijnen en het goede gebruik ervan.

Het CBG zal acenocoumarol blijven volgen.

Document acties

Back to top