Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe masterstudie: Technical Medicine

PW17 - 25-04-2017
Een brug slaan tussen patiënt en techniek. Dat beoogt de nieuwe masteropleiding Technical Medicine, een initiatief van de TU Delft, het Erasmus MC en het LUMC, die in september 2017 van start gaat. Doel is een nieuw soort zorgverlener op te leiden, klaargestoomd voor innovatieve diagnostiek en behandelmethoden.
Nieuwe masterstudie: Technical Medicine

Binnen de gezondheidszorg wordt steeds meer gebruikgemaakt van technologie, voor patiëntspecifieke gezondheidszorg en om excellente zorg te kunnen bieden in een vergrijzende samenleving. Daarnaast is bij het gebruik van complexe medische apparatuur, naast medische kennis, ook begrip nodig van onderliggende technische principes. Deze technische kennis is verder van belang om nieuwe technologie vanuit de industriële of academische omgeving in de klinische praktijk te kunnen introduceren.

De driejarige master is een beroepsopleiding, vergelijkbaar met de masteropleiding geneeskunde. Het eerste jaar staat in het teken van theoretische verdieping, training van klinische vaardigheden en het opdoen van kennis over patiëntveiligheid en complexe medische technologieën.

In het tweede jaar volgen de studenten drie stages van elk tien weken. Het laatste jaar kent een lange klinisch-technologische afstudeerstage, waarbinnen studenten hun scriptie maken, onderzoek doen en hun klinische vaardigheden in de praktijk verdiepen.

De opleiding kent twee specialisaties: imaging & intervention en sensing & stimulation. Het eerste domein strekt zich uit van moleculaire imaging-technieken tot het printen van weefsels. Sensing & stimulation draait vooral om het monitoren van behandeleffecten en het stimuleren van het lichaam tot genezing.

Document acties

Back to top