Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Negen uitbreidingen indicaties, juni 2017

PW31/32 - 12-07-2017
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) adviseert positief over negen uitbreidingen van indicaties.
Negen uitbreidingen indicaties, juni 2017

Abatacept (Orencia) kan, alleen of in combinatie met methotrexaat, worden ingezet tegen psoriatische artritis die onvoldoende reageert op DMARD’s en indien extra systemische therapie voor psoriatische huidletsels niet nodig is.

De toepassing van eculizumab (Soliris) is uitgebreid met refractaire gegeneraliseerde myasthenia gravis bij patiënten bij wie antilichamen tegen de acetylcholinereceptor zijn aangetoond.

Fulvestrant (Faslodex) kan ook worden toegepast bij vrouwen die nog niet zijn behandeld met endocriene therapie.

Bij liraglutide (Victoza) is naar aanleiding van het LEADER-onderzoek de indicatie voor zowel monotherapie als combinatietherapie iets anders geformuleerd.

Regorafenib (Stivarga) is ook toepasbaar als monotherapie bij hepatocellulair carcinoom na eerdere behandeling met sorafenib.

Zwavelhexafluoride (SonoVue) kan ook intravesicaal worden gebruikt voor ultrasonografie om vesico-ureterale reflux vast te stellen bij pediatrische patiënten tot 18 jaar.

De toepassing van sofosbuvir + ledipasvir (Harvoni) is uitgebreid naar adolescenten vanaf 12 jaar.

De leeftijdsgrens voor de combinatie lopinavir + ritonavir (Kaletra) is verlaagd naar 14 dagen.

Bij kinderen vanaf 3 jaar die gedialyseerd worden, kan cinacalcet (Mimpara) worden toegepast om secundaire hyperparathyreoïdie te behandelen.

Document acties

Back to top