Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Marcel Kooij wint Prisma-publicatieprijs

PW21/22 - 17-05-2017
De Prisma-publicatieprijs voor het beste onderzoeksartikel geschreven door een openbaar apotheker is gewonnen door Marcel Kooij. Hij ontving de prijs gisteren tijdens het Prisma-symposium in Amersfoort.
Marcel Kooij wint Prisma-publicatieprijs

Kooij schreef een artikel over de effecten van telefonisch advies om therapietrouw te bevorderen: Effects of telephone counseling intervention by pharmacists (TelCIP) on medication adherence; results of a cluster randomized trial. Een studie, die is gepubliceerd in Frontiers in Pharmacology, waarbij patiënten na de start van hun chronische medicatie een telefoontje kregen van hun apotheker.  

Het artikel van Kooij werd als beste beoordeeld vanwege de kwaliteit van het paper en de impactfactor van het journal waarin het werd gepubliceerd. Het niveau van de zeven publicaties die in aanmerking kwamen voor de prijs lag dicht bij elkaar, vertelt jurylid Martina Teichert. “Het is mooi om te zien dat we openbaar apothekers op deze manier kunnen stimuleren om naast hun werk onderzoek te doen en dit te publiceren, dat is heel waardevol.”

Op het Prisma-symposium werd ook een prijs uitgereikt voor de beste presentatie. Sanne Verdoorn ontving de prijs voor haar presentatie over de DREAMeR-studie: de toepassing van gezondheidsgerelateerde doelen bij een medicatiebeoordeling bij ouderen.

Document acties

Back to top