Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

InfectoCillin 250 Saft vervangt Broxil PVS

16-11-2017
Het niet-geregistreerde InfectoCillin 250 Saft (fenoxymethylpenicilline 250.000 IE/5 ml, poeder voor oplossing) wordt vanaf 1 december tijdelijk vergoed. Dit geneesmiddel is een alternatief voor Broxil 125 mg/5 ml poeder voor orale suspensie, dat momenteel niet verkrijgbaar is.
InfectoCillin 250 Saft vervangt Broxil PVS

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft Broxil poeder voor suspensie aangemerkt als critical medicinal product voor profylaxe bij (functionele) hyposplenie of asplenie. Alleen voor deze indicatie keurt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) levering van InfectoCillin 250 Saft goed.

De G-Standaard kan pas in de versie van januari 2018 de nieuwe aanspraakstatus vermelden. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zal zorgverzekeraars vragen voor de maand december in hun eigen systemen de aanspraakstatus naar JA aan te passen. In de maand november zullen apothekers een eigen record moeten aanmaken om InfectoCillin 250 Saft te declareren.

Broxil is niet leverbaar door een tekort aan grondstof feneticilline; dit geldt voor zowel de capsules van 250 en 500 mg als de poeder voor orale suspensie. Het CBG verwacht dat het tekort een jaar duurt. Voor de capsules zijn geregistreerde producten met fenoxymethylpenicilline beschikbaar.

Document acties

Back to top