Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Elf positieve adviezen, april 2017

PW19 - 04-05-2017
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) adviseert positief over elf nieuwe handelsvergunningen.
Elf positieve adviezen, april 2017

Cerliponase alfa (Brineura) kan worden toegepast bij neuronale ceroïd-lipofuscinose type 2 als gevolg van een defect in tripeptidylpeptidase 1. Het middel doorliep een versnelde beoordelingsprocedure.

Dimethylfumaraat (Skilarence) is inzetbaar tegen psoriasis.

Inotuzumab ozogamicine (Besponsa) is als monotherapie geschikt voor de behandeling van volwassenen met gerecidiveerde/refractaire CD22-positieve acute lymfatische leukemie (ALL) of met gerecidiveerde/refractaire Philadelphiachromosoom-positieve B-cel voorloper-ALL die niet reageerde op een tyrosinekinaseremmer.

Nusinersen (Spinraza) is bestemd voor de behandeling van kinderen met spinale musculaire atrofie. Het middel doorliep een versnelde beoordelingsprocedure.

Sarilumab (Kevzara) kan worden toegepast bij reumatoïde artritis.

Triëntine (Cuprior) is bestemd voor de ziekte van Wilson bij personen van 5 jaar en ouder die een behandeling met penicillamine niet verdragen.

Erelzi (etanercept) is een biosimilar van Enbrel; Rixathon en Riximyo (rituximab) zijn biosimilars van MabThera. Ook de generica Febuxostat Mylan en Ucedane (cargluminezuur) kregen een positieve beoordeling.

Document acties

Back to top