Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Eerder thuis na leveroperatie door lokale pijnstilling

18-08-2017
Patiënten krijgen in het Máxima Medisch Centrum na een leveroperatie voortaan pijnstilling via een katheter in het wondgebied en niet meer via een ruggenprik of morfinepomp. Volgens het ziekenhuis brengt de nieuwe methode naar verwachting een voortvarender herstel van patiënten.
Eerder thuis na leveroperatie  door lokale pijnstilling

Het Máxima Medisch Centrum maakt bij leverchirurgie sinds deze maand gebruik van de nieuwe methode voor pijnstilling, waarbij aan het eind van de ingreep een katheter wordt ingebracht in de operatiewond.

Patiënten kunnen vervolgens eerder uit bed komen en de urinekatheter kan sneller verwijderd worden, waardoor het risico op complicaties verkleint en patiënten eerder naar huis kunnen. Deze manier van pijnstilling is volgens het ziekenhuis gelijk aan die van de ruggenprik.

Een ruggenprik is een betrouwbare bron van pijnstilling, maar het inbrengen ervan is complex en vaak pijnlijk voor de patiënt. Bovendien is er een risico op schade of infectie van het ruggenmerg. Het inbrengen van een katheter in het wondgebied kost minder tijd, aldus het ziekenhuis.

Document acties

Back to top