Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Dertien positieve adviezen, september 2017

PW39 - 19-09-2017
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) adviseert positief over dertien handelsvergunningen.
Dertien positieve adviezen, september 2017

Veraseal (humaan fibrinogeen + humaan trombine) is een weefsellijm ter verbetering van de bloedstolling en als ondersteuning van de hechtingen bij vasculaire chirurgie.

Elebrato Ellipta en Trelegy Ellipta zijn vaste combinaties van fluticasonfuroaat, umeclidinium en vilanterol. Ze zijn bestemd voor de onderhoudsbehandeling van matige tot ernstige COPD die niet adequaat reageert op een combinatie van inhalatiecorticosteroïde en langwerkende beta2-agonist.

Guselkumab (Tremfya) heeft als indicatie de systemische behandeling van matige tot ernstige plaque-psoriasis bij volwassenen.

Naloxon (Nyxoid) is bedoeld voor de behandeling van overdosering van opioïden; buprenorfine + naloxon (Zubsolv) is bestemd voor de behandeling van afhankelijkheid van opioïden.

Het weesgeneesmiddel niraparib (Zejula) kan als monotherapie worden ingezet bij volwassenen als onderhoudsbehandeling van bepaalde soorten ovariumkanker, eileiderkanker of primaire peritoneaalkanker na platina-gebaseerde chemotherapie.

Padeliporfine (Tookad) is als monotherapie geschikt voor de fotodynamische behandeling van bepaalde typen adenocarcinoom van de prostaat.

Ontruzant is de eerste biosimilar met trastuzumab die van de CHMP een positief advies krijgt. Cyltezo (adalimumab) is een biosimilar van Humira. Ook oordeelde de CHMP positief over de generica Imatinib Teva, Miglustat Gen.Orph en Ritonavir Mylan.

Document acties

Back to top