Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

VWS lanceert toolkit voor het schrappen van administratie

11-01-2016
Zorgaanbieders kunnen overbodige regels en formulieren schrappen met de nieuwe toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’ van het ministerie van Volksgezondheid (VWS).
VWS lanceert toolkit voor het schrappen van administratie

Werknemers in de zorg worden soms “horendol van alle registraties”, dat moet anders vindt VWS. Met de toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’ kunnen zorgaanbieders en –instellingen inzichtelijk maken welke regels en formulieren mogen blijven en welke bij het oud papier kunnen.

Afschaffen

Het kenniscentrum voor langdurige zorg Vilans, dat de toolkit ontwikkelde, heeft zich volgens VWS gebaseerd op goede voorbeelden, zoals de Opruimdienst van Stichting de Waalboog in Nijmegen. Deze organisatie voor zorg, welzijn en wonen slaagde er vorig jaar in om tientallen onnodige registraties af te schaffen.

Meldingen

VWS heeft de toolkit laten ontwikkelen in het kader van Aanpak verspilling in de zorg, een initiatief van veertig partijen in de zorg. Op basis van inmiddels ruim 22.500 meldingen van patiënten en zorgprofessionals proberen de partijen verspilling van tijd, geld en middelen in de zorg tegen te gaan.

Document acties

Back to top