Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Tool helpt huisarts risicopatiënt te identificeren

16-12-2016
Huisartsen krijgen ondersteuning van nieuwe software bij het identificeren van patiënten met een verhoogd risico op ziekte of overlijden. Ook helpt het door PharmaPartners ontwikkelde systeem de huisarts bij het maken van medische beslissingen op basis van de richtlijnen.
Tool helpt huisarts risicopatiënt te identificeren

Komt een patiënt op consult dan toetst MedicomSmart automatisch het dossier van de patiënt. Signaleert de software een afwijking, bijvoorbeeld een verhoogde kans op diabetes, dan ontvangt de huisarts hiervan een melding.

Met MedicomSmart kunnen huisartsen ook een scan maken van alle patiënten, buiten de consulten om. Als een patiënt bijvoorbeeld een paar jaar niet op gesprek is geweest maar wel een verhoogd risico loopt, dan ontvangt de huisarts daarvan een seintje om vervolgens de patiënt uit te nodigen voor een consult.

PharmaPartners heeft MedicomSmart ontwikkeld vanwege de toegenomen werkdruk in huisartsenpraktijken. Ook moeten huisartsen door de verschuiving van zorg van de tweede naar de eerste lijn steeds meer kennis tot zich nemen. Door de richtlijnen te integreren in het huisartsinformatiesysteem Medicom scheelt dat huisartsen veel werk, aldus het softwarehuis.

PharmaPartners start vanaf januari met de implementatie van MedicomSmart, waarna het halverwege 2017 volledig wordt opgeleverd.

Document acties

Back to top