Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Opwijrda-prijs voor Jeroen de Vrind

PW 20 - 13-05-2016
Jeroen de Vrind is de winnaar van de Opwijrda-prijs 2015. Hij ontvangt die voor het artikel “Overgevoeligheidsreacties bij geneesmiddelgebruik: eenduidig vastleggen en overdragen naar andere zorgverleners”, dat is gepubliceerd in het PW Wetenschappelijk Platform 2015;9(12):265-270. De uitreiking vindt plaats tijdens het Prisma-congres op 24 mei te Amersfoort.
Opwijrda-prijs voor Jeroen de Vrind

De Vrind en zijn zeven medeauteurs beschrijven in het artikel de noodzaak om overgevoeligheidsreacties goed te documenteren en te communiceren naar andere zorgverleners. Ze ontwikkelden een formulier om ongewenste geneesmiddelreacties gestandaardiseerd vast te leggen. Ook pleiten ze voor een onderscheid tussen dosisafhankelijke bijwerkingen en niet farmacologisch verklaarbare overgevoeligheidsreacties, om te voorkomen dat patiënten een middel wordt onthouden vanwege een vermeende maar onterechte overgevoeligheid.

Bij de jury uit de Redactieraad Wetenschappelijk Platform scoort dit artikel hoog op de aspecten meningsvorming, actualiteit, beroepsontwikkeling, originaliteit en validiteit.

Document acties

Back to top