Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Oplossing voor tekort Quin-plasmaproducten

PW27 - 30-06-2016
Door productieproblemen zijn GammaQuin, HepBQuin, RheDQuin, TetaQuin en VariQuin niet of beperkt leverbaar. Fabrikant Sanquin Plasma Products (SPP) zorgt in overleg met de geneesmiddelenautoriteiten voor gelijkwaardige vervanging van deze Quin-producten.
Oplossing voor tekort Quin-plasmaproducten

Bij een noodzakelijke vervanging worden gelijkwaardige plasmamiddelen geleverd; zo nodig worden op artsenverklaring plasmageneesmiddelen uit het buitenland geïmporteerd. Bij iedere bestelling geeft SPP schriftelijk toelichting over het gebruik van het vervangende middel. SPP zal extra kosten voor de patiënt voorkomen, uitgezonderd het eigen risico.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen adviseert zorgverleners om alert te zijn op de actuele gebruiksvoorschriften voor de plasma-medicijnen. Aan artsen, apothekers en patiënten wordt gevraagd om extra te letten op mogelijke bijwerkingen van de vervangende geneesmiddelen en deze bij Lareb te melden. SPP heeft artsen en apothekers met een Direct Healthcare Professional Communication (DHPC) geïnformeerd.

Tijdens het oplossen van de problemen zal het productieproces meteen worden aangepast aan de huidige Europese kwaliteitseisen.

Document acties

Back to top