Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Online toolkit veilig rijden met medicijnen

08-12-2016
Voor informatie over rijgevaarlijke geneesmiddelen kunnen apothekers, huisartsen en psychologen vanaf vandaag de online toolkit ‘Rij veilig met medicijnen’ gebruiken van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM).
Online toolkit veilig rijden met medicijnen

Op het overzicht rijveiligmetmedicijnen.nl staan onder meer richtlijnen, links, filmpjes, posters en animaties. Ook bevat de toolkit de vernieuwde Landelijke Eerstelijns Samenwerkingsafspraken (LESA) ‘Geneesmiddelen en verkeersveiligheid’ van de KNMP en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de vernieuwde FTO-module ‘Geneesmiddelen en verkeersveiligheid’ en nascholing voor apotheek- en huisartsenteams.

Voor provincies en Regionale organen verkeersveiligheid (ROV’s) zijn middelen opgenomen voor het benaderen van huisartsen en apothekers in de regio.

De KNMP ontwikkelde in 2008 adviezen over invloed van specifieke geneesmiddelen op de rijvaardigheid voor zorgverleners en consumenten. Het IVM geeft in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Volksgezondheid landelijke aandacht aan geneesmiddelen in het verkeer.

Document acties

Back to top