Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Dokterspraktijk met apotheek op Amsterdam CS

13-09-2016
In het Amsterdam Centraal Station is Amsterdam Central Doctor & Pharmacy geopend, een combinatie van een apotheek, dokterspraktijk en drogisterij.
Dokterspraktijk met apotheek op Amsterdam CS

Amsterdam Central Doctor & Pharmacy, dat is gevestigd in de IJ-hal aan de noordwestzijde van het station, richt zich op toeristen, forensen en buurtbewoners. Op ieder moment van de dag kunnen zij recepten van alle artsen inleveren bij de apotheek en voor Amsterdamse hotelgasten is er een speciale bezorgservice voor geneesmiddelen.

De apotheek oogt volgens de initiatiefnemers, apothekers Omid Mehrani en Swie Yin Oei-Roukens, als “een hippe, luxe winkel”. Naast advies over geneesmiddelen bieden zij een assortiment aan met schoonheids- en gezondheidsproducten, zoals detox-thee en gezonde chocolade. Pijnstillers, de morning-afterpil en babyvoeding zijn 24/7 te verkrijgen via de uitgifte-automaat ‘Dr. Robot’.

Mehrani en Swie Yin Oei-Roukens zijn Amsterdam Central Doctor & Pharmacy gestart samen met de Amsterdamse huisarts Eric Cambridge. Naast omwonenden en toeristen verwachten zij forensen te ontvangen die door drukte hun eigen huisarts niet kunnen bezoeken.

Bezoekers kunnen bij deze ‘stationsarts’ ook terecht voor reizigersadvies, vaccinaties, bloedonderzoek en een sexual health screening.

Amsterdam Central Doctor & Pharmacy is op doordeweekse dagen geopend tussen 7.30 uur en 21.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 20.00 uur.

 

Document acties

Back to top