Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuw convenant voor het LSP

07-03-2016
Drieëntwintig partijen in de zorg en ICT hebben een convenant ondertekend om de komende vijf jaar door te gaan met het de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) en het Landelijk Schakelpunt (LSP). 95% van de apotheken is inmiddels aangesloten op deze nieuwe zorginfrastructuur.
Nieuw convenant voor het LSP

Onder andere de KNMP, LHV, eerstelijnskoepel InEen, Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Patiëntenfederatie NPCF hebben een handtekening gezet onder het convenant ‘Gebruik Landelijke Zorginfrastructuur 2016-2020’, meldt VZVZ. Nieuwe deelnemers zijn: GGZ Nederland, artsen voor verstandelijk gehandicapten (NVAVG) en diagnostische centra (SAN).

Het nieuwe convenant is gericht op verbreding en verdieping van het gebruik van het LSP, het vorige was bedoeld voor de start, de aansluiting, het verkrijgen van toestemming van patiënten en het daadwerkelijk gebruik.

In de afgelopen drie jaar hebben 90% van de huisartsenpraktijken en 95% van de apotheken en huisartsenposten een LSP-aansluiting gekregen. 89% van de ziekenhuizen is inmiddels ook aangesloten.

9,9 miljoen Nederlanders hebben intussen toestemming gegeven voor de uitwisseling van hun gegevens via het LSP. Ruim 16,1 miljoen brongegevens zijn nu te raadplegen, wekelijks worden 1 miljoen aanvragen voor medische gegevens via het LSP verzonden.

Document acties

Back to top