Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Italië heeft interesse in vestiging van EMA

PW27 - 04-07-2016
Italië wil graag onderdak bieden aan het European Medicines Agency (EMA). Directeur Luca Pani van de AIFA, de evenknie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, zegt in het blad Politico: “We zijn er sterk van overtuigd dat Italië de ideale kandidaat is.” Hij vindt het gebouw van de wereldtentoonstelling dat vorig jaar in Milaan werd gehouden ideaal.
Italië heeft interesse in vestiging van EMA

Het ministerie van VWS laat weten dat minister Edith Schippers "ernaar kijkt".

Het EMA moet vrijwel zeker weg uit Londen nadat Groot-Brittannië besloot uit de Europese Unie te treden. De brancheorganisaties van de farmaceutische industrie in Duitsland, Denemarken en Zweden bepleiten vestiging van het EMA in hun land. Sinds 1995 zit het EMA in Londen en de 890 medewerkers verhuisden twee jaar geleden naar een nieuw gebouw.

Volgens het EMA en de Europese Commissie is het te vroeg om te beoordelen welk land het agentschap krijgt. De EU-ministervergadering neemt de beslissing. “Dat kan nog lange tijd duren”, zegt een EU-woordvoerder.

Document acties

Reacties

05-07-2016 08:48
J.C. Kortekaas zegt:

In de praktijk staat het tienjarig huurcontract van het nieuwe gebouw (Canary Warf) sinds 2014 een snelle verhuizing nog in de weg. Maar Italianen zijn wel creatief met geld. Het vertrek kwam al even ter sprake op 8 juni tijdens de collegedag van het CBG, waar Noël Wathion een verhaal afstak over EMA. Toen was Brexit nog een fictief dossier, volgens onze beminnelijke zuiderbuur.

Back to top