Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Huisartsenpraktijk krijgt ton boete voor gesjoemel

24-10-2016
Voor onjuiste declaraties en fouten in de administratie krijgt een huisartsenpraktijk in Lelystad een boete van € 100.000 opgelegd van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Huisartsenpraktijk krijgt ton boete voor  gesjoemel

De huisartsenpraktijk declareerde veelvuldig de hogere tarieven voor de avond-, nacht- en weekenddiensten (ANW), terwijl de huisarts aangesloten was bij een huisartsenpost. Volgens de NZa mogen deze ANW-tarieven alleen in rekening worden gebracht door huisartsen die niet zijn aangesloten bij een huisartsenpost.

Verder was uit de administratie van de huisartsenpost niet op te maken of en zo ja welke zorg was geleverd. Ook was niet duidelijk of deze zorg juist was gedeclareerd.

Na een gezamenlijke melding van enkele zorgverzekeraars was de NZa het onderzoek gestart, dat betrekking heeft op de periode 1 januari 2011 tot en met 13 maart 2015.

De NZa wijst erop dat onjuist declareren de betaalbaarheid van de huisartsenzorg schaadt. Ook zorgen onjuist declarerende huisartsen voor oneerlijke concurrentie en brengen zij schade toe aan de reputatie van collega’s die wel goed declareren.

 

Document acties

Back to top