Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Hogere tegemoetkoming voor gebruik LSP

PW 4 - 20-01-2016
Apotheken krijgen dit en volgend jaar van de zorgverzekeraars een hogere tegemoetkoming in de kosten voor het gebruik van het Landelijk Schakel-punt (LSP). De jaarlijkse structurele vergoeding gaat van € 905 naar € 1204 en de opt-in-vergoeding stijgt – als meer dan 35% van de patiënten hun medische dossier heeft aangemeld – van € 0,67 naar € 1,42 per patiënt.
Hogere tegemoetkoming voor gebruik LSP

Dat zijn de apothekersorganisaties KNMP, ASKA, Napco en VKAN overeengekomen met de zorgverzekeraars. “Omdat het LSP echt wordt gebruikt door apothekers, waren verzekeraars bereid te praten over hogere vergoedingen”, zegt Rob Freitag, voorzitter van het sectiebestuur LOA van de KNMP.

Het LSP werkt nog niet snel genoeg, vindt Freitag. Ook kost het meer tijd dan verwacht om patiënten te vragen of hun medische dossier via het LSP kan worden gedeeld. Freitag: “Met de verhogingen zijn de vergoedingen nu meer kostendekkend.”

Eind vorig jaar was 95% van de apotheken aangesloten op het LSP en 70% van de patiënten heeft zijn apotheek toestemming gegeven om het dossier te delen.

Document acties

Back to top