Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Groot verlies voor Fagron

05-02-2016
Apotheekleverancier Fagron heeft vorig jaar een verlies geleden van € 202 miljoen. Belangrijke oorzaak is een afschrijving van € 226 miljoen die het bedrijf heeft gemaakt op zijn Amerikaanse dochterbedrijven Bellevue Pharmacy en Freedom Pharmaceuticals.
 Groot verlies voor Fagron

Deze Amerikaanse onderdelen zijn minder winstgevend door de lagere vergoedingen die Fagron sinds vorig jaar krijgt voor bereidingsproducten. Topman Jacob Jackson van dit bedrijfsonderdeel vertrekt om “gezondheidsredenen”, liet het bedrijf vanochtend weten bij de bekendmaking van de resultaten in 2015. Fagron heeft ook besloten om € 10 miljoen te bezuinigen.

Fagron praat met een aantal private investeerders die extra geld in het bedrijf zouden willen stoppen om de schuldenlast te verlichten. Bestuursvoorzitter Hans Stols, die enkele maanden geleden oprichter Ger van Jeveren verving, zegt dat er een investering nodig is van € 220 miljoen.

Fagron zag vorig jaar de omzet met 6% stijgen tot € 473 miljoen. De autonome omzet – omzet exclusief koop van nieuwe bedrijven – daalde 1%. De brutowinst zakte 10% tot € 107 miljoen. Fagron wil dit jaar geen dividend uitkeren. Stols zegt dat de situatie in de VS is “gestabiliseerd”.

De beurs reageerde vanochtend negatief op de bekendmaking van het grote verlies en de hoge schulden. De koers van het aandeel Fagron stond rond half tien 20% lager op € 5,01. Vorig jaar zomer bereikte de koers nog een hoogtepunt van bijna € 44.

Document acties

Back to top