Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Eerste apotheek met keurmerk toegankelijkheid

23-12-2016
BENU Apotheek Wateringse Veld is de eerste apotheek met het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT). Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid heeft het keurmerk vanmorgen uitgereikt in deze Haagse apotheek.
Eerste apotheek met keurmerk toegankelijkheid

Het NLKT geeft aan of bestaande gebouwen met een publieke functie toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Daarbij gaat het om voorzieningen zoals parkeervakken voor gehandicapten voor de deur, brede entree zonder drempels en een pinautomaat op geschikte hoogte.

Volgens BENU-directeur Bart Tolhuisen, die het keurmerk vanmorgen in ontvangst nam, worden alle vijfhonderd BENU-apotheken in de komende periode aanpast. “Als marktleider willen wij iedereen slimme, persoonlijke en bereikbare farmaceutische zorg verlenen. In dit geval is ‘bereikbaar’ heel letterlijk.”

De uitreiking van het keurmerk markeert de inwerkingtreding op 1 januari 2017 van een nieuw artikel in de Wet gelijke behandeling gehandicapten en chronisch zieken. Dit artikel bepaalt dat aanbieders van goederen en diensten en werkgevers geleidelijk moeten zorgen voor de algemene toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Het NLKT is ontwikkeld door keuringsinstantie Ongehinderd en wordt mede ondersteund door de initiatiefnemer van de wet politicus Otwin van Dijk en diverse gehandicaptenorganisaties.

 

 

Document acties

Back to top