Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Checklist nierpatiënt voor zorgverlener

13-12-2016
Om het geneesmiddelgebruik te verbeteren van nierpatiënten moeten zorgverleners eerst weten wat er misgaat en welke zorg zij nodig hebben. Met behulp van de checklist ‘Beter zicht op beheer medicatie nierpatiënten’ kunnen zorgverleners dat vaststellen.
Checklist nierpatiënt voor zorgverlener

Zit het probleem in de informatieoverdracht tussen zorgverleners; heeft de patiënt te weinig kennis of heeft de patiënt andere hulpmiddelen nodig? Voor deze knelpunten staan oplossingen vermeld in de checklist, een initiatief van Nierstichting, Nierpatiënten Vereniging Nederland en Catharina ziekenhuis Eindhoven.

De checklist voor zorgverleners wordt landelijk ingevoerd via een gratis training. Deelname is geaccrediteerd voor (ziekenhuis)apothekers (ABAN), verpleegkundigen en medisch specialisten; aanmelden is nog mogelijk tot 4 januari 2017.

Verder presenteren de drie partijen ook een nieuwe brochure voor patiënten: Medicijnen voor nierpatiënten. Zo gebruikt u ze. De brochure bevat een medicijnlijst die de patiënt zelf kan invullen.

De ontwikkeling van deze nieuwe materialen en de landelijke toepassing ervan worden gefinancierd door ZonMw, de Nierstichting en de KNMP.

 

Document acties

Back to top