Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

‘Pharmaceutisch Weekblad vakblad op niveau’

PW26 - 28-06-2016
Betrouwbaar, relevant en belangrijk om op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de farmacie, kortom een vakblad op niveau. Dat zijn enkele kwalificaties die lezers geven aan het Pharmaceutisch Weekblad, zo blijkt uit een lezersonderzoek onder 534 respondenten.
‘Pharmaceutisch Weekblad vakblad op niveau’

De gemiddelde waardering van openbaar apothekers voor het blad is een 7,4.

De iedere week terugkerende rubrieken worden hoog gewaardeerd, met uitschieters als het Herexamen, Wetenschapsnieuws, nieuwsspread en Geneesmiddelennieuws. Ook over de thema’s die aan bod komen zijn de lezers zeer tevreden. Tweede derde van hen geeft aan geen onderwerpen of thema’s te missen.

Wel zou men graag meer lezen over de samenwerking tussen huisarts en apotheker, ontwikkelingen op het gebied van geneesmiddelen en wetenschappelijke ontwikkelingen. Een overgrote meerderheid (83%) vindt ook dat het PW kritischer mag zijn.

De wetenschappelijke rubriek NPFO wordt het hoogst gewaardeerd door ziekenhuisapothekers, die het PW over het algemeen niet wetenschappelijk genoeg vinden en het blad met een 6,9 waarderen, een lichte stijging (0,3%) overigens ten opzichte van het vorige lezersonderzoek in 2010.

De gemiddelde leestijd is een half uur. Een op de vijf mensen leest vrijwel alle artikelen en 37% leest ongeveer de helft. De belangrijkste reden om het PW te lezen is om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de farmacie en om vakinhoudelijk bij te blijven.

De onlangs vernieuwde website van het PW wordt met een 7,1 gewaardeerd en door vrijwel alle lezers (98%) regelmatig bezocht. Een aantal vindt dat het PW interessanter wordt als magazine en website elkaar aanvullen, maar voor de meerderheid blijft het blad de belangrijkste informatiebron. Twee derde van de bezoekers van de site zoekt naar informatie in het archief, één derde is vooral geïnteresseerd in actueel nieuws. 91% van de websitebezoekers vindt waarnaar is gezocht.

Van de respondenten is 49% openbaar apotheker, 10% ziekenhuisapotheker, 7% student en 34% is elders werkzaam in de farmacie. De enquête is uitgevoerd door onderzoeksbureau Media Test. (FvdH)

Document acties

gearchiveerd onder: Pharmaceutisch Weekblad
Back to top